Hogyan lehet egy természetes eljárással készített bor ennyire finom és mégis hisztaminszegény?
A bio átállás alatt lévő szőlőből készített Skrabski Furmint 2022-vel búcsút inthetsz a hisztamin okozta borozás utáni fejfájásnak, bőr/légúti panaszoknak és egyéb nemkívánatos tüneteknek. Ez a fehérbor számodra is elérhetővé teszi, hogy zavartalanul élvezhesd a különleges alkalmakat és a mindennapi finom vacsorákat. A Skrabski Furmint 2022 minden kortyával a minőséget és a balatoni régió egyedi zamatát kínálja számodra.
Hogy miért ejt rabul téged is, ahogy megízleled?
Robusztus és jól aszúsodik: A Kárpát-medencei furmint fajta adja e bor különleges, intenzív karakterét, amely robusztus, mégis finom és elegáns. A szelídebb Balaton-felvidéki klíma édesebb, lágyabb savakat és gazdag aromákat eredményez, mint Tokajban.
Igazi gasztrobor: Az érett aromájú furmint tökéletes társ a közép-európai konyha ízeihez. Próbáld ki csirkepaprikással, tócsnival vagy akár lengyel húsos pierogival. De ha igazi kalandvágyó vagy, akkor próbáld ki kínai gőzölt gombóccal is! A birs, sárgabarack és mézes jegyei kiválóan harmonizálnak különféle ételekkel.
Spontán erjesztés: A természetes módon kialakult saját baktérium- és élesztőkultúra segítségével történő spontán erjesztés biztosítja, hogy minden pohár Skrabski Furmint a helyi jegyek meghatározó ízprofilját és élményét nyújtsa számodra. Minimális kénen kívül semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz, megőrizve ezzel a tiszta, egyedi ízvilágot.
Limitált mennyiség: Az acéltartályban történő spontán erjesztést követően derítés és szűrés után kis mennyiségben került palackozásra, így valóban különleges élményben lesz részed.
Ha Te is egy könnyed, mégis kifinomult hazai borkülönlegességre vágysz, a Skrabski Furmint 2022 a Te borod!
Ne maradj le róla, élvezd a minőségi hisztaminszegény bor nyújtotta szabadságot minden kortyban!
Évjárat: 2022
Ha minden infot tudni szeretnél:
- Acéltartályban erjesztve
- Alkoholtartalom 13%
- Bio átállás alatt lévő szőlőből készült
- pH: 3,02
- Savtartalom: 6,5 g/l
- Hisztamintartalom: < 0,01 mg/l
- Maradék cukortartalom: 8,3 g/l
Szulfitokat tartalmaz.