SZÁLLÍTÁS MAGYARORSZÁG TELJES TERÜLETÉRE 1-3 MUNKANAPON BELÜL! 25.000 FT ÉRTÉKŰ RENDELÉS FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS!

Éld át újra az önfeledt koccintás élményét a Mentes Borral!

Hisztaminszegény borok

Egyedi erjesztési eljárás, hagyományos ízvilág! Éld át újra az önfeledt borozás élményét aggodalom és kellemetlenségek nélkül! Hisztaminszegény kínálatunk nem csak a hisztaminérzékenyek számára, de azoknak is kitűnő választás, akik borfogyasztás után gyakran tapasztalnak különféle panaszokat, mint légúti panaszok (orrfolyás, orrdugulás, tüsszögés), bőrtünetek (kiütés, kipirosodás, viszketés), fejfájás, emésztési panaszok vagy gyomorégés. Sőt, a Mentes Borokkal még a másnaposságra is kisebb az esélyed! A kínálatban fruktózszegény, szorbitszegény, és hozzáadott kénmentes (szulfitszegény) borokat is találsz! Sőt, mind garantáltan bio/bio átállás alatt lévő borászatok termékei, és még vegánok is!


26termék

Mit érdemes tudni hisztaminszegény borainkról?

Hisztaminszegény boraink tökéletes alternatívát biztosítanak azoknak, akik hisztaminérzékenységgel küzdenek, vagy borfogyasztás után különféle panaszokat tapasztalnak (fejfájás, gyomorégés, kiütés, bőrpír, hasfájás, légúti panaszok), hiszen ezek a tünetek szoros összefüggésben állnak a hisztaminnal. Míg egy átlagos bor hisztamintartalma 2-10 mg/liter, addig hisztaminszegény boraink esetében ez garantáltan, speciális laborméréssel igazoltan 0,1 mg/liter alatt van!

Hogyan érhető ez el? Hisztaminszegény bor természetes, vagy irányított módon is készülhet.

- Ha a szőlőn, és a pincében az erjedés során természetes módon túlnyomóan olyan élesztők és baktériumtörzsek vannak jelen, melyek nem hisztamintermelő fajták, akkor az erjedés közben csak minimális hisztamin fog képződni. Mivel a vegyszermaradványoknak hisztaminfelszabadító hatása lehet, ezért számunkra a Mentes Bornál ebben az esetben is kiemelten fontos, hogy szintetikus vegyszerekkel nem kezelt vagy bio, és csak minimális ként tartalmazó termékeket forgalmazzunk.

- Irányított eljárás esetén az erjesztéshez a gyártó speciális, tenyésztett élesztőgomba törzseket, az almasav bontására pedig nemesített baktériumokat használ, így garantálvam hogy az erjedés során semennyi, vagy csak minimális hisztamin képződik. Az erjesztés végén egy speciális, vegyszermentes eljárást alkalmaznak a maradvány hisztamin kicsapására és eltávolítására. Így a végeredményben egy nagyon alacsony hisztamintartalmú, de hagyományos ízvilágú bort kapunk.

Fruktóz- és szorbitszegény, illetve hozzáadott kénmentes borainkat pedig az erre érzékenyek is bátran fogyaszthatják, hiszen a minőség garantált minden ezzel a jelöléssel ellátott termék esetében!

További információkat a fruktózszegény, szorbitszegény, hozzáadott kénmentes és vegán borokról a Borainkról menüpontban találsz!

Szűrés
Termékek
Jellemzők
Jelleg
Származás