Borainkról
|
|
|
|
Kérdésed merült fel?
Minőségi, ízletes bioborainkat mindenkinek ajánljuk, aki szereti a különleges borokat. A hisztaminszegény borok választása pedig előnyösebb lehet azoknak, akiknél a borfogyasztás különféle tüneteket tud okozni, mint például bőrtünetek, fejfájás, légúti és emésztési panaszok.
Az egyéni tolerancia minden esetben eltérhet, ezért kérünk, hogy először fokozott óvatossággal teszteld a termékeket. Hisztaminérzékenyként válaszd a hisztaminszegény, fruktózérzékenyként pedig a fruktózszegény címkével jelölt borainkat. Ezen termékek esetében a hisztamin/fruktóztartalom annyira minimális, hogy nagyon kis eséllyel okozhatnak panaszt. Hisztaminérzékenyként kizárólag haladó diétában javaslom a termékek fogyasztását!
Hisztaminérzékenyként érdemes nem közvetlen evés előtt/után/közben alkoholt fogyasztani. Az alkoholmentes termékekben nem garantált az alacsony hisztamintartalom, azonban mivel alkohol nincs benne, így nem irritálja a bélrendszert és DAO enzimblokkoló hatása sincs. Egészségügyi problémák eseten kérjük, óvatos önkísérlettel teszteld egyéni toleranciádat! Ezt egyéni állapotod, szervezeted aktuális hisztaminszintje, az elfogyasztott ételek is befolyásolják! A borokban felbontás után megnövekedhet a hisztaminszint, ezért mindenképp tartsd hűtőben, és néhány napon belül célszerű elfogyasztani.
Alkoholmentesített boraink alkoholtartalma minimális, 0,5% alatt van. Még ha egyben meginnál egy üveggel, akkor is mindössze néhány percig lenne kimutatható, ha el is érné a 0,5%-ot, de ez persze csak egy biztonsági értékként van megadva, és valójában ennyi sincsen benne. Fogyasztása veszélytelen terhesség vagy szoptatás esetén is.
Erről részletesebb leírást fentebb olvashatsz. A derítés során sok hagyományos borászat használ állati eredetű anyagokat (zselatint, kollagént, halhólyagot), míg vegán borok esetében vagy nem használnak derítőanyagot, vagy pedig valamilyen ásványi anyaggal, növényi fehérjével dolgoznak.