Már pár hónap szigorú hisztamindiétán túl voltam, mire szembejött velem Instagramon egy poszt az osztrák BioWeingut Weiss hisztaminszegény boraival. Mondanom sem kell, azonnal felcsillant a szemem. Mivel én ekkor már nagyon nyitott szemmel jártam és kerestem a lehetőséget, hogy milyen saját vállalkozást indíthatnék, ezért gyorsan elkezdtem utánajárni, itthon kapható-e már ilyen vagy hasonló termék, s vajon mekkora igény lehet rá.
Gyorsan arra jutottam, hogy nem akarom elszalasztani ezt a lehetőséget, hogy én honosítsam meg Magyarországon a hisztaminszegény borokat és, hogy a receptes blogom mellett végre szeretném mással is segíteni a sorstársaimat. Így alapítottam egy olyan vállalkozást, amivel a szívügyemért tehetek.
Miközben írtam a diplomamunkámat a fenntartható üzleti modellekről a hazai kkv szektorban a vegán élelmiszeripar területén, részmunkaidős állás mellett elkezdtem dolgozni a saját vállalkozás indításán is. Fél éves előkészület után, főállás mellett 2021 februárjában vágtam bele a webshopindításnak, gondolván, hogy ez majd jó kis mellékes lesz.
Kicsit merésznek tűnt a pandémia közepén, de nem akartam késlekedni, hiszen saját érintettségem által hajtott a vágy, hogy mielőbb elérhetőek legyenek mások számára is ezek a termékek.
Ahogy visszagondolok, körülbelül fél év kellett ahhoz, hogy rájöjjek, ez sokkal több, mint egy kis mellékes dolog. Hamar kialakult a törzsvevői köröm, a beérkezett pozitív, szívből jövő visszajelzések pedig mind erőt adtak, hogy bízzak magamban és a vállalkozásomban, és lépjek egy komolyabb szintre.
A termékpaletta az igényekhez igazodva folyamatosan bővült, a weboldal folyamatosan megújult. 2,5 év alatt pedig onnan, hogy egyéni vállalkozóként egy kis bérelt szobában tároljam a borokat és munkaidő után csomagoljak, mára már a számlákon a cégem, a Mentes Utakon Kft. nevét láthatjátok. Sikerült kiszerveznem a logisztikát, én pedig nap mint nap azon dolgozom, hogy ne csak az érintett magánszemélyekhez, hanem minél több viszonteladóhoz és étterembe is eljuttassam a termékeket.
Közben funkcionális táplálkozási szakértői végzettséget szereztem, még jobban elmélyedtem a hisztaminérzékenység útvesztőjében, így már tanácsadóként is tudom segíteni a hozzám fordulókat.